Hoe anders kijkt de andere? Als je met twee een museum bezoekt, denk je meestal dat je hetzelfde werk ziet. Maar is dat wel zo… We namen de proef op de som. Twee Artonauten bekeken samen een werk van Koen Vanmechelen in de Villa OpUnDi van Labiomista. Ze schreven 5 minuten lang op wat door hun hoofd vloog en deelden achteraf hun hersenspinsels.

Over stoere Romeinse helden die op hun kop laten zitten

De ene denkt wat meer in spreekwoorden over een struisvogel die de kop in ’t zand steekt, over een stoere Romeinse held die toch op z’n kop laat zitten en over kippen die vervellen tot slangen. De andere associeert verder op stoffen: eierkoppen, appelsienvellen, bontjassen en belandt zo bij personages: inbrekers, circusartiesten en David tegen Goliath.

Het werk van Vanmechelen laat veel interpretaties toe. Als de Artonauten hun kip-zonder-kop-gedachten delen blijkt dat een kip-op-kop toch voor kipkap-rare-klap zorgen.

KOEN VANMECHELEN

marmer, eierschalen en taxidermie
Labiomista – Villa OpUnDi
artonaut


Open kaart

Gespreksvoer voor de artonaut: 

Je mening delen in Labiomista.