De artonaut

Duik met de Artonaut dieper in kunstwerken, dwaal af van voorgeschreven paden, zwerf door betekenissen en struikel over details.

artonaut
artonaut doosje

#artonaut

arnaut-thema

De Artonaut is een kaartenset van en voor Ruimtereizigers vol prikkelende opdrachten om musea en tentoonstellingen nog intenser te beleven.

Want kunst is voor iedereen!

Iedereen kan van kunst genieten. Ook van die intellectuele, conceptuele, abstracte, hoogdravende kunst. Misschien een andere bril, een versnelling trager, de goede mindset, af en toe de juiste vraag die je gesteld wordt, en een hele nieuwe wereld gaat voor je open. 

Eentje die je denkkaders op z’n kop zet,

Eentje om van te genieten, eentje die af en toe schuurt, eentje die je nieuwe dingen laat ontdekken, eentje die je anders naar de dingen doet kijken die je omringen,… 
Gewoon de juiste vraag. Een nieuwe blik. Eens een andere opdracht zijn af en toe genoeg om van kunst te genieten.

Ruimtereizen in groep

De Artonaut is een tool die je kan inzetten om met een hele groep musea in te duiken. Speciaal voor scholen ontwikkelden we een handleiding om de kaartenset gericht in te zetten.

In de pers

Knack Weekend testte de Artonaut uit en schreef een enthousiaste recensie. Lees Nathalie Le Blancs artikel ‘Getest: kan een kaartspel je anders naar kunst laten kijken’ hier. Spoiler: dat kan.

In de pers II

Flair beveelt de Artonaut aan onder het motto ‘Kaartje leggen, Niemand zeggen’. 20210720_Flair-Nederlands_p-64

Très chillax! Verschenen in Flair op 20 juli 2021.

Artikel GVA

In de pers III

Katrin Laureyssens van Denkkaravaan ging met de Artonaut naar de expo Hyperréalisme Sculpture en dacht spontaan ‘geef al die wazigkijkende gidsvolgers een Artonaut’!

Lees het blogbericht hier

Poes spotte een artikeltje over Artonaut in Feeling - augustus 2021